Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2002-től napjainkig...

A Killerpilze egy német pop-punk együttes Dilingenből, 2002 óta létezik.

2002 októberében alapította 4 tanuló. Johannes Halbig (ének, 1989. július 30.) és Andreas Schlagenhaft (gitár, 1988. december 9.) fektették le az együttes alapköveit. Manuval (basszusgitár) és Johannes testvérével, Fabian Halbiggal (dobok, 1992. december 23.) teljessé vált a csapat. Idővel kiderült, hogy Manu nem illik közéjük, ezért elváltak útjaik és Maximilian Schlichter (gitár, 1988. július 3.) lett a gitáros. Ezek után Andreas Schlagenhaft átvette a basszusgitáros szerepét.

Ekkor még mindig német és angol szövegeket írtak, punk-rock stílusban zenéltek. Az egyik próbán pizzát rendeltek, ami tele volt óriási gombákkal, mire Fabi (aki akkor mindössze 9 éves volt) megjegyezte hogy "ezek tuti hogy gyilkos gombák!" Így lett az együttesneve Killerpilze.

Miután az együttesnek elég anyaga volt, 2003. február 14-én először állt közönség elé Dillingenben. A következő két hónapban bővült a fellépéseik száma és következő hónapokban felléptek Ausztriában is. 2003-tól 2005 végéig több mint 70 koncertet tudhattak a hátuk mögött. Ez alatt az idő alatt jelent meg első albumuk, a Von vorne durch die Punkallee (2004. július 7.) Ennek az albumnak néhány dalát új verzióban is kiadták. A CD-ből 500 darab gyűjtők tulajdonában van.

2005-ben a fellépéseket az első igazi album követte, melynek producere Corni Bartels volt. Tom Bohne (a Universal Music főnöke) három dal után leszerződtette a Killerpilzét. Tavaszra már egész Németországban ismertek voltak. Első slágerük a Richtig scheiße (auf 'ne schöne Art und Weise) 2006-ban debütált. A következő hónapok folyamán kiadták az Invasion der Killerpilze albumot. A lemezből 130 000 darabot adtak el és az együttes megkezdte németországi turnéját. A Tokio Hotel punk párjaként váltak ismertté, ez szavatolta a címlapsztorikat a médiának, ők azonban elhatárolták magukat bármilyen összehasonlítástól.

2007 márciusában Andreas Schlagenhaft basszista otthagyta az együttest, hogy a vizsgáira összpontosítson. Ezek után Benni játssza a basszista szerepét a fellépéseken, de ő hivatalosan nem a banda tagja. A stúdióban Maximilian Schlichter basszusgitározik.

2006-ban Etiópiába utaztak, hogy ott belekezdjenek egy iskolai szervezetbe, melyet 2008-ra be tudtak fejezni, ebben z együttes segítségére voltak rajongóik, akik 230 000 eurót gyűjtöttek össze. Az együttes tagjai 2008-ban visszautaztak Etiópiába, hogy befejezzék amit elkezdtek.

2007 júliusa közepén a Killerpilze két koncerten Avril Lavigne előtt lépett fel. 2007. július 7-én az első album után megérkezett a várva-várt második, melynek címe: Mit Pauken und Raketen, a lemezből 100 000 példányt adtak el. Az első sláger róla a LiebMichHasseMich volt.

Augusztus végétől a Killerpilze elindult a Freundchen-Tourral, ami alatt 13 koncertet adtak Németországban, Ausztriában, Lengyelországban és Csehországban. Ezután Franciaországban és Hollandiában is felléptek. 2008. augusztus 29-én kiadtak egy vadonatúj dalt, melynek címe Verrockt volt, ami a Camp Rock című filmhez készült, az angol változatot a Jonas Brothers játssza.

Aztán a banda hosszabb időre visszavonult, hogy a harmadik nagylemezén dolgozhasson.

2009. december 1-jén a zenekar bejelentette a hivatalos honlapján, hogy 2010. február 12-én érkezik az új szám, melynek címem Drei. A számot korlátozott számban adták ki: 3.333 db-ot.